سه شنبه 23 بهمن  
×   خانه   همه مطالب   ویدئو   اقامتگاه های بوم گردی
بستن
مطلب مورد نظر خود را بر اساس استان از روی نقشه انتخاب کنید.
نام استان:  مازندران

3 تا از قدیمی ترین بازارهای ایران رو ببینیم

3 تا از قدیمی ترین بازارهای ایران رو ببینیم

3 تا از قدیمی ترین بازارهای ایران رو ببینیم


نویسنده: فریده طواقی
18 آبان 1401

بازارها یکی از مهمترین منبع برای شناخت نوع زبان و فرهنگ و رسوم مردم محلی هر شهر هستند. بازارها را تنها به چشم خرید اقلام رصد نکنید یکم که در تار و پود معماری بازارهای قدیمی دقت کنید کاملا با تاریخ ملموس خواهید شد. در بازارها قدم بزنید و به نشانه‌های فرهنگی و اجتماعی بیشتری توجه کنید. برای آشنایی بیشتر با این فرهنگ و رسوم سعی کنید با مردم بومی هر منطقه گفتگو کنید و سفرهای خود را با تاریخ لذت بخش تر کنید.

قدیمی ترین بازارهای تاریخی ایران

قطعا تعداد بازارهای قدیمی و تاریخی ایران زیبا بیشتر از تعاریف و توضیحات فضای مجازی است ما در این قسمت مجله ایران بوم گردی شما را با چند بازار تاریخی ایران آشنا می کنیم با ما همراه باشید.

1. بازار 1000 ساله تبریز

بازار تاریخی و هزار ساله تبریز، قدمت تاریخی این بازار بزرگ مربوط به سده چهارم هجری قمری است. و جزو بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان محسوب می شود این بازار تاریخی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. منحصر به فردترین بازار در ایران از نظر نوع معماری ساختاری می باشد.

بازار قدیمی  1000 ساله تبریز

بازار تاریخی تبريز از قسمتهای مختلفی متشکل هست از جمله آن می توان به بازار، پل بازار، بازارچه، راسته بازار، کاروان‌سرا، میدان، کتابخانه، حجره، تیمچه، مسجد، دالان، زورخانه، دروازه، بقعه، مدرسه، چهار سوق، حمام، موزه، خانه و... اشاره داشت.

و اما بازارچه‌های مهم بازار تبریز برای خرید مسافران بازار مشهور فرش، بازار زیبای بلور فروشان، بازار امیر، بازار شیشه‌گر خانه و بازار معروف کفاشان می باشد.

بازار تبریز بخاطر مسقف بودن مناسب هر فصلی است ضمن اینکه شهر زیبای تبریز ۴ فصل زیبا و جذاب دارد که دیدنش قطعا در ذهنتان خاطره سازی می کند.

ساعات کار بازار تاریخی تبریز از ساعت ۱۰ صبح تا 5 بعد از ظهر می باشد و در ایام تعطیل، تیمچه‌ها و سراها نیز تعطیل می باشد.

با رزرو آنلاین ایران بوم گردی نگران مکان اقامت خود در تبریز نباشید و با خیالی آسوده سفر کنید.

آدرس بازار تاریخی و زیبای تبریز: استان آذربایجان شرقی، تبریز، بازار بزرگ تبریز(نمایش روی نقشه)

 

2. بازار زیبای وکیل شیراز

بازار وکیل شیراز

بازار وکیل شیراز، قدمت تقریبی این بازار 400 ساله می باشد و مربوط به دوره زندیه است. بازاری با معماری سنتی و جذاب برای کسانی که اهل سفرهای تاریخی هستند. در گفتگوها و روایتها شاه زند این بازار را با الهام گرفتن از بازار قدیمی لار طراحی کرده است. قدمت ساخت بازار لار مربوط به دوران قبل از شاه عباسی کبیر است. اکثر گردشگران و توریستها یکی از اهداف سفرشان به شیراز شهر بهار نارنج و شعر و ادب دیدن این بازار تاریخی و بازدید از مسجد و حمام تاریخی وکیل است که در کنار این بازار بنا شده است.

بازار وکیل شیراز مثل دیگر بازار های قدیمی به قسمتهای مختلفی تقسیم بندی شده است از جمله این قسمتها :

چهار سوق، قدیم دراین قسمت حوض مرمری زیبایی بوده است امروزه این مکان زیبا، محل فروش نان ها و کلوچه های سنتی مثل نان یوخه، نان برنجی فسایی، مسقطی های سنتی، حلوای مسقطی لاری می باشد همچنین در این قسمت میتوانید گلبرگ بهارنارنج، پونه کوهی شیراز، خلال نارنج شیراز و عرقیجات معروف شیراز را تهیه کنید.

بازار نو، راسته ای طویل و دراز هر آنچه دوست داشته باشید بخرید و از رنگارنگی این قسمت لذت برید.

سرای مشیر، اگر علاقمند به صنایع دستی هستید بازدید از این سرا را از دست ندهید صنایع دستی با ارزشی مثل معرق، خاتم سازی،  قلم زنی روی مس و برنج و حکاکی، سنگ‌های گرانقیمت تراش خورده این بازار را دیدنی تر کرده است.

راسته شمالی، قسمتی از باازار که در آن ترمه دوزی و کلاه دوزی انجام می شود که بازدید از این هنر خالی از لطف نیست.

راسته جنوبی، قدیم در این قسمت سلاح سرد می ساختند ولی امروزه محل پارچه فروشها شده است مناسب مهمانانی که به دنبال خرید سوغاتی هستند.

ساعت کار بازار وکیل شیراز در 6 ماه اول سال ساعت ۹ صبح آغاز تا حدود ساعت ۱۰ شب می باشد و در 6 ماه دوم سال تا حدود 7 شب باز است و فعالیت دارد. ایام تعطیل بازار تعطیل می باشد.

ناگفته نماند که اواسط اردیبهشت یعنی ماه بهار نارنج و نارنج گیری یا آبان ماه که آب و هوای معتدلی دارد بهترین وقت سفر به شیراز زیباست.

همینطور دوستانی که قصد سفر و اقامت در بهترین اقامتگاه های شیراز را دارند رزرو آنلاین ایران بوم گردی میزبان رزرو آسان شماست.

3. بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه اصفهان، قدمت تقریبی این بازار 500 ساله می باشد و مربوط به دوران صفویه است. اصلی ترین فعالیت بازاریان در این بازار فرش فروشی می باشد. بازار بزرگ قیصریه یکی از کاملترین بازارهای ایران از نوع ساختاری می باشد که در این قسمت به اجزای مختلف ساخته شده این بازار سنتی و قدیمی اشاره می کنیم. 

راسته بازارها

از راسته‌های بازار قیصریه می توان به راسته مخلص، راسته بازار عریان، راسته مقصود بیک، راسته هارونیه، راسته سماور سازها، راسته نیم آورد گلشن اشاره کرد. 

تیمچه بازارها

اصطلاح تیمچه به بخش‌هایی که فعالیت اقتصادی در بازار دارند گفته می شود که بازدید از آن بخش جذابی از گردشگری به حساب می آید. از جمله تیمچه‌های معروف در بازار قیصریه تیمچه اردستانی‌ها، تیمچه سرای خانی، تیمچه سرای آقا، تیمچه سرای خانی، تیمچه سرای میراسماعیل، تیمچه سرای گلشن، تیمچه سرای پادرخت سوخته و تیمچه سرای خانی هستند. لازم به ذکر است که این تیمچه‌ها تاثیر به سزایی در پویا بودن اقتصاد بازرگانی اصفهان دارند. مکانی که جایگاه خود را در سفرنامه گردشگران و توریستهای خارجی به نحو احسنت و بسیار زیبا محفوظ کرده است.

مدارس موجود در بازار

شاید برایتان سوال ایجاد شود که چرا در بازار ها مدرسه احداث می کنند. یکی از علت های ساخت مدارس در بازار تردد زیاد افراد می باشد از این رو در این بازار نیز تعداد زیادی مدارس ساخته شده است. یکی دیگر از علت ساخت مدارس اعتبار بخشیدن به بازار می باشد. از جمله مدرسه‌های تاریخی و مذهبی بازار تاریخی قیصریه مدرسه صدر، مدارس جده بزرگ و کوچک، مدرسه نیماور، مدرسه هارونیه، مدرسه گران، مدرسه ملاعبدالله، مدرسه کاسه، مدرسه نیم‌آورد گلشن می باشد.

و همینطور در این بازار می شود به سازه های سنتی و قدیمی مساجد مانند مسجد خیاط‌ها، مسجد جارچی، مسجد شیشه، مسجد نو، مسجد ذوالفقار نیز اشاره کرد.

ساعات کار و بازگشایی بازار قیصریه اصفهان در بهار و تابستان از ساعت ۹ صبح  تا ۶ عصر می باشد و در پاییز و زمستان یک ساعت زودتر تعطیل می شود.

بهترین فصل سفر به اصفهان زیبا بهار و تابستان است زیرا در این دو فصل از سال دارای آب و هوای مطلوبی است.

 دوستان فراموش نکنید که با رزرو آنلاین اقامتگاه های بوم گردی اصفهان با اطمینان خاطر به اصفهان سفر خواهید کرد. ما با رزرو آنلاین ایران بوم گردی میزبان رزرو آسان شما هستیم.


منبع: ایران بوم گردی

دسته ها: استان ها مجله ایران بوم گردی

ارسال دیدگاه



دیدگاه کاربران


عماد 31 فروردین 1402
ببخشید ولی تین که سه تا است بقیه اش چی شد ؟؟؟!!!🤔🤔🤔🤔

پربازدید ترین مطالب

تگ